Studentenstad
Stichting Studentensteden page image
Studentenstad
Slogan

Hospiteren

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. De bewoners nodigen op zo'n avond een aantal mensen uit om kennis te komen maken. Meestal krijg je het huis te zien en worden er vragen aan je gesteld. Na afloop van deze avond kiezen de bewoners dan een nieuwe huisgenoot. Aan jou dus de taak om jezelf zo goed mogelijk te presenteren. Om je alvast op weg te helpen staan hieronder een aantal hospiteertips:

  • Wees jezelf. Al is de kamer nog zo mooi, als je niet met je huisgenoten kunt opschieten, zul je je er waarschijnlijk niet prettig voelen. Zij moeten jou niet alleen leuk vinden, jij moet hen ook leuk vinden.
  • Bereid je goed voor. Kijk waar je moet zijn en hoe je er moet komen. Bedenk ook vast welke vragen je kunt verwachten. Wat zijn je hobby's? Waarom ben je (geen) lid? Ben je netjes? Kun je goed koken? Waarom moet jij gekozen worden?
  • Bedenk goed wat je wilt. Wat vind je belangrijk? Ga je bijvoorbeeld voor gezelligheid of hecht je meer waarde aan privacy? Bedenk of je de kamer niet te klein vindt en of je wel met 10 mensen een keuken wilt delen.
  • Ontspan je. Als je ontspannen bent, kun je beter laten zien wie je bent. Wees niet bang om vragen te stellen. Interesse tonen is positief.