Nelly.com/nl
Heren 160x600

SOA

Jongeren en studenten vormen één van de vijf risicogroepen wat betreft seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Je kunt een SOA hebben zonder dat je er iets van merkt. SOA kunnen echter ernstige gevolgen hebben en zijn erg besmettelijk. De meeste SOA zijn gelukkig goed te behandelen. Laat je dus testen als je denkt dat je een SOA hebt omdat je bijvoorbeeld onveilig hebt gevreeën of als je er zeker van wilt zijn dat je niets hebt. Op basis van onderzoek waarbij bloed, urine en/of een uitstrijkje wordt getest, kan een arts je vertellen of je een SOA hebt. Het duurt meestal een week voordat de uitslag bekend is. Indien er een SOA is vastgesteld, word je hierover geïnformeerd en krijg je medicijnen of een recept.

Voor een SOA-test kun je terecht bij:

Heb je nog vragen over SOA? Dan kun je terecht op de website van de Soawijzer Utrecht.

Sense

Utrechtse jongeren tot 25 jaar kunnen op dinsdag en donderdag bij de GGD regio Utrecht, Jaarbeursplein 17, terecht voor informatie en advies rondom seksualiteit. Het spreekuur op dinsdag is geopend van 14.30 tot 16.30 uur en op donderdag van 17.00 tot 19.00 uur.

Jongeren kunnen er terecht met de meest uiteenlopende vragen rond seksualiteit, zoals vragen over relaties, seks, anticonceptie, (onbedoelde) zwangerschap, de werking van het lichaam en soa’s. Sense gaat ook over het stellen van grenzen, het respecteren van elkaars mening en het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen zoals seksueel geweld.

Naast de spreekuren kunnen jongeren terecht op de website www.sense.info voor informatie of om te chatten met deskundigen.

Informatie over andere Sense spreekuren in de provincie Utrecht is te vinden op www.sense.info/utrecht.
 

Webdesign Polder Knowledge