Studentenstad
Stichting Studentensteden page image
Studentenstad
Slogan

GGD

De Gemeentelijke Gezondsheidsdienst Utrecht, de GGD, ontwikkelt het Utrecht gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. Bij de GGD kun je onder andere terecht voor informatie over SOA’s en voor vaccinaties als je op reis gaat.

Gezond op reis

De GGD Utrecht biedt een betrouwbaar vertrekpunt voor iedere reis, of u nu een all-inclusive verblijf bij het strand in Turkije heeft geboekt of op Borneo een avontuurlijke jungletocht wil ondernemen. Uitgangspunt voor de GGD is dat u gezond en wel weer terugkomt van uw reis!

Als je op reis gaat, kun je bij de GGD terecht voor vaccinaties. Welke vaccinaties je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming en de reisduur. De GGD kan je adviseren over de vaccinaties die jij nodig hebt. Ga naar het reizigersspreekuur of kijk op de website van het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Vaccinaties voor vakantie

De GGD Utrecht biedt vaccinaties tegen:

Bof Mazelen Rodehond (BMR)
Difterie Tetanus Polio (DTP)
Buiktyfus
Gele koorts
Hepatitis A (volwassenen)
Hepatitis A (kinderen t/m 17 jaar)
Hepatitis A + B (volwassenen)
Hepatitis A + B (kinderen t/m 15 jaar)
Hepatitis B (volwassenen)
Hepatitis B (kinderen t/m 15 jaar)
Meningokokken
Rabiës
Tekenencefalitis (FSME)
Japanse encefalitis

Aan vaccinaties zijn kosten verbonden, maar vaak ben je voor een deel van deze kosten verzekerd. Als je zeker wilt weten of de kosten worden vergoed, is het verstandig contact op te nemen met je ziektekostenverzekeraar. De kosten van de verschillende vaccinaties zijn te vinden op de website van de GGD Utrecht.

Afspraak maken GGD

Wil je een afspraak maken voor een vaccinatie? Dan kan online op de website van de GGD Utrecht of je kunt telefonisch een afspraak maken op het nummer 030-608 60 86

GGD Regio Utrecht

Tijdens de afspraak moet je de onderstaande zaken meenemen:

Identiteitsbewijs
Zorgpas
Inentingsboekje (het gele vaccinatiepaspoort, bij kinderen eveneens het vaccinatieoverzicht van het Rijksvaccinatieprogramma)
Reisroute
Overzicht van uw medicijngebruik

Contact GGD Utrecht

Adres: De Dreef 5
E-mail: info@ggdru.nl