Studentenstad
Stichting Studentensteden page image
Studentenstad
Slogan

GGD

De Gemeentelijke Gezondsheidsdienst regio Utrecht, de GGD regio Utrecht, ontwikkelt het Utrechtse gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. Bij deze instelling kun je onder andere terecht voor informatie over SOA’s en voor vaccinaties als je op reis gaat.

Gezond op reis

Als je op reis gaat, kun je bij de GGD regio Utrecht terecht voor vaccinaties. Welke vaccinaties je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming en de reisduur. De GGD kan je adviseren over de vaccinaties die jij nodig hebt. Ga naar het reizigersspreekuur of kijk op de website van het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Aan vaccinaties zijn kosten verbonden, maar vaak ben je voor een deel van deze kosten verzekerd. Als je zeker wilt weten of de kosten worden vergoed, is het verstandig contact op te nemen met je ziektekostenverzekeraar. De kosten van de verschillende vaccinaties zijn te vinden op de website van de GGD regio Utrecht.

Heb je een van de volgende documenten? Neem die dan ook mee als u een afspraak heeft bij het Reizigersadvies- en Vaccinatiecentrum:

  • Het Rijks Vaccinatie Programma- of jeugdvaccinatieboekje
  • Het militair vaccinatieboekje
  • Voorgeschreven medicijnen
  • Een beschrijving van uw reis
  • Een Gezondheidsverklaring (Nederlands) of Gezondheidsverklaring

Contact

Adres:
Locatie Gouverneurspark
De Dreef 5
3706 BR Zeist

Telefoon: 030-6086086
E-mail: info@ggdru.nl

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur