Studentenstad
Stichting Studentensteden page image
Studentenstad
Slogan

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je kamer tegen diefstal, brand of andere schade.
Op dit moment is er de mogelijkheid om alsnog een speciale studenten inboedelverzekering af te sluiten binnen een totaalpakket.

Je kunt vaak kiezen uit drie vormen van studenten inboedelverzekeringen:

  1. Uitgebreide inboedelverzekering. Bij deze vorm ben je verzekerd tegen zaken, zoals brand, diefstal, vandalisme, blikseminslag en waterschade.
  2. Extra uitgebreide inboedelverzekering. Deze vorm is uitgebreider dan de uitgebreide inboedelverzekering, want je bent ook o.a. verzekerd tegen schade aan de inhoud van de koelkast of vriezer bij stroomuitval, het breekwerk dat moet worden verricht als de waterleiding is gesprongen en schroei en smeltschade.
  3. Meest uitgebreide inboedelverzekering. Bij deze vorm ben je verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen, zoals overstromingen en aardbevingen.
  4. Deze dekkingen zijn niet bij alle verzekeraars hetzelfde. Vergelijk dus goed de verschillende algemene voorwaarden van de aanbieders van studenten inboedelverzekeringen.


Tips bij het afsluiten van studenten inboedelverzekeringen:

  1. Bewaar de bonnen van de aankopen die je hebt gedaan goed, want hier kunnen de verzekeringsmaatschappijen naar vragen als je na een inbraak de spullen die gestolen zijn wilt declareren. Daarnaast kan het handig zijn om foto’s te maken van je inboedel (en mail ze naar jezelf bijvoorbeeld op je hotmail of gmail account) om aan de verzekeringsmaatschappij te kunnen laten zien dat deze spullen werkelijk in je kamer stonden. Als je een kamer huurt, vraag dan aan je huisbaas of hij/zij een inboedelverzekering heeft en voor welke waarde. Het komt vaak voor dat huisbazen een collectieve inboedelverzekering hebben afgesloten.
  2. In veel algemene voorwaarden staat dat er sprake moet zijn van braakschade, zodat men kan zien dat er werkelijk is ingebroken.
  3. Vaak worden studenten inboedelverzekeringen aangeboden in een pakket met andere verzekeringen. Het gebeurt vaak dat je korting krijgt als je een pakket van verzekeringen afsluit.
  4. Houdt bij het inschatten van de waarde van je inboedel rekening met eventuele aankopen die je in de (nabije) toekomst van plan bent om te doen, zodat je niet onderverzekerd bent.

Bron: studentenverzekeringen