Studentenstad
Stichting Studentensteden page image
Studentenstad
Slogan

Geldzaken

Collegegeld, boeken, kleding, huur, eten, drinken... Studeren en het bijbehorende studentenleven zijn leuk, maar ze kosten ook geld. Je krijgt studiefinanciering en misschien krijg je ook een bijdrage van je ouders, maar dat is lang niet altijd genoeg. Gelukkig is er in Utrecht altijd vraag naar hardwerkende studenten.

De Universiteit Utrecht en het Nibud hebben onderzocht wat studenten ongeveer kwijt zijn per maand. Kijk voor een overzicht op de website van de universiteit of de website van het Nibud.

Vergeet tot slot niet om je als student te verzekeren. Je weet immers maar nooit. Een leven als student is over het algemeen niet geheel brand-, bot- en breukvrij.

Studenten die op kamers gaan kunnen geld besparen door energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Wanneer met overstapt of een nieuwe energieleverancier kiest, worden er vaak welkomstbonussen gegeven die een flinke besparing kunnen opleveren.

Zie ook:

Bijbanen, Bijverdienen en Studiefinanciering, Verzekeringen en Belasting terugvragen.
 

Als student besparen op je mobiele belkosten? Dat kan door over te stappen op een Sim Only abonnement en je telefoon nog iets langer te gebruiken. Vergelijk Sim Only abonnementen van verschillende providers en kies de goedkoopste. Ook alles over Choozze, de eerste Nederlandse gratis sim only aanbieder.